green_key_logo-2

Net zoals wij met technologie een voortrekker willen zijn, willen wij bij ibis Budget Oostende Airport ons ook onderscheiden door tot het uiterste te gaan om de aarde zo goed mogelijk te ontlasten.​

De wereld rondom ons heeft onze aandacht nodig. De levensstijl die wij ons met ons allen willen aanmeten, vergt veel van onze geliefde Moeder Natuur. Het is essentieel om ons hier van bewust te zijn, en ieder van ons draagt de verantwoordelijkheid om op een respectvolle manier om te gaan met onze woonplaats, de Aarde.

Bij de bouw van het hotel in 2018 werd hier al rekening mee gehouden. Er werd al snel de keuze gemaakt om voor eco-efficiënte installaties te gaan. Zo wordt het hotel in de winter verwarmd, en in de zomer gekoeld, met de nieuwste generatie van energiezuinige warmtepompen. Alle waterleidingen zijn hypergeïsoleerd, wat een minimum aan energieverspilling waarborgt. Zoals inmiddels gebruikelijk wordt een deel van de watertoevoer in het hotel voorzien door regenwater, die worden gecollecteerd in enorme waterreservoirs, en in de Wadi in onze tuin.

Onze gasten vinden overal een bewijs van onze inspanningen. Zo vindt u in uw slaapkamer geen plastic bekertjes of andere wegwerpproducten meer. Alsook op ons ontbijtbuffet zal u geen plastieken cups terug vinden . Alsook onze producten zijn zoveel mogelijk  verpakt in andere materialen .Op ons uitgebreide ontbijtbuffet vindt u vele eco- of bioproducten, zoals de bonen voor onze koffie, de muesli of het fruit dat we aanbieden. In onze snackautomaat vindt ubio-noodles, een en bio-popcorn. Op onze parking vindt u een aantal fietsen waarmee u overal heen kunt.

U zal ook merken dat wij slechts zelden de factuur afdrukken op papier.Wij kiezen er bewust voor om deze na de check-out via mail te versturen.

Aan onze medewerkers mag u ook steeds vragen achter onze fietsroutes, die u langs de mooiste plekken in de natuur van de omgeving gidst. 

Weet ook dat wij absoluut open staan voor uw suggesties. Wij zijn ons er namelijk van bewust dat wij nog zeer lang zullen moeten rekenen op de goedheid van onze Moeder Aarde, en dat wij er alles aan moeten doen om het haar zo gemakkelijk mogelijk te maken.